Смаколики закарпатської кухні – на Луганщині
Готувати під прицілом телекамер –неабияке випробування! Ще й в не надтозвичних умовах: на вогнищі мангалу, на очах у численних глядачів. Але наші військові кухарі впоралися, показавши справжній майстер-клас! Які ж все-таки талановиті люди служать поруч з нами!
Щоб не спойлерити, скажемо лиш, що цього разу куховарську майстерність демонстрували три найдосвідченіші господинізі Львова, Карпат та Запоріжжя. У них справді було чому повчитися!
Пані Галина приготувала славнозвісний і таємничий бограч: щось на зразок нашого соусу чи рагу, з картоплею, грибами та чотирма видами м'яса. Щоправда, за віковічною рецептурою, в страву треба додавати дичину, але ж не будеш заради зйомок стріляти невинну тваринку! За спільним визнанням, бограч у пані Галини і без зайчиська вдався на славу.
Пані Марія вирішила почастувати знімальну групу дерунами. Та не абиякими, а з додаванням солоного сиру та политими грибною мачанкою. Смакота! Деруни і у нас непогано вміють готувати, а от мачанка– то справді кулінарний шедевр, який годиться і до дерунів, і до картоплі, і до макаронів, і до баноша.
Стривайте, ви ж ще не знаєте, що таке банош! Це кукурудзяна каша, зварена на вершках, посипана шкварками та тертим сиром. Та найкраще смакує він з грибною поливкою, або, як кажуть у Львові, з мачанкою.
Та чи не найбільшу прихильність учасників зйомок викликав скромний 21-річний кухар-вінничанин, який у всіх на очах вперше в житті приготував таку страву, що пальчики оближеш!
Але - стоп. Ні слова більше! Незабаром відзняті частини телепрограми вийдуть на телеканалі Донбасonline, і ви зможете побачити все на власні очі. Тож не перемикайтеся! Побачимось в ефірі!