Вогонь у полі – загроза для врожаю!
-для організації цих заходів, наказом керівника призначити відповідальних осіб за дотриманням вимог пожежної та техногенної безпеки;
-розробити плани відповідних заходів для успішного збирання врожаю;
-організувати проведення технічного огляду пожежної техніки сільгосппідприємств та вжити заходів щодо її ремонту;
-організувати цілодобове чергування протипожежних формувань на пожежній та пристосованій до пожежогасіння техніці, забезпечивши її необхідним запасом пального;
-активізувати роботу щодо створення підрозділів місцевої пожежної охорони;
-забезпечити техніку, задіяну у збиранні врожаю, сертифікованими первинними засобами пожежогасіння та іскрогасниками;
-забезпечити встановлення аншлагів та знаків безпеки біля хлібних масивів на період проведення збиральних робіт;
-організувати ремонт водонапірних башт, водойм та забезпечити необхідний запас води для пожежогасіння;
-забезпечити розбивку полів на ділянки не більше
-організувати чергування протипожежних ланок у місцях проведення збиральних робіт;
-забезпечити елеватори, зернотоки та інші об'єкти збереження та переробки сільськогосподарської продукції первинними засобами пожежогасіння й необхідним протипожежним інвентарем;
-організувати навчання водіїв, трактористів, комбайнерів та їх помічників правилам пожежної безпеки;
- здійснити обкоси й оборювання хлібних масивів завширшки не менше
-категорично заборонити випалювання стерні.
ЗАПАМЯТАЙТЕ! В період збирання, зберігання та переробки врожаю 2021 року і заготівлі грубих кормів забороняється користуватися відкритим вогнем та палити.
Р.МАЛЬЧЕНКО, головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Сєвєродонецького районного управління ГУ ДСНС України у Луганській області.