Шоколадна сирна паска
Інгредієнти:
- сир кисломочний (9-20%) 1 кг
- вершкове масло 200 г
- яйце 3 шт
- підсолоджувач за смаком
- шоколад без цукру 200 г
- ванілін 1-2 г
- вершки (10-20%) 400 мл
- горіхи (будь-які на смак) 100 г
- цукати (в’ялені ягоди) 100 г
Приготування:
1. Сир перебити блендером або протерти через сито, чи пропустити через м'ясорубку.
2. Додати розм'якшене масло і перемішати.
3. Яйця перемішати з підсолоджувачем, ваніліном і додати вершки.
4. Поставити яєчну суміш на середній вогонь і довести до кипіння близько 5 хв постійно помішуючи, поки не почне густіти.
5. Трохи остудити.
6. Горіхи подрібнити.
7. Шоколад розтопити на водяній бані.
8. У сир з маслом додати яєчну масу і перемішати.
9. Додати шоколад, горіхи і цукати, перемішати.
10. Форму для паски (або новий квітковий горщик або друшляк) застелити марлею в 2 шари, щоб звисали кінці.
11. Наповнити сирною масою і загорнути кінцями марлі.
12. Форму поставити в тарілку, так як буде стікати сироватка і поставити в холодильник на 12 год.
13. Потім краї марлі прибрати, форму перевернути, прибрати марлю.
14. Прикрасити паску за смаком (можна полити шоколадом, посипати горіхами).