12 страв Святвечора - давно усталена традиція. Вважається, що страви символізують 12 апостолів, яких Ісус Христос зібрав на таємній вечері. 12 традиційних страв на Святвечір:Кутя Узвар Хліб, пиріжки та пампушки Голубці Вареники з картоплею, Вареники з капустою, Риба, Борщ, Квасоля або горох, Гриби, Салат з буряком, Домашні соління. Різдвяний стіл у католиків До речі, в сусідній католицькій Польщі, як усім відомо, теж готують 12 страв за кількістю апостолів. Правда, список трохи інший.Детальніше
Зі звичайного картопляного пюре готують цікаві та водночас прості закуски. Інгредієнти: 700 г картоплі250 г сиру3 яйця2 столові ложки борошнадрібка солі та сушеної паприкисухарі для паніруваннячасниколія Приготування: Готуємо сухе картопляне пюре без масла та молока. Твердий сир нарізаємо кубиками по 1 см. Кладемо в пюре яйце та борошно, додаємо для смаку подрібнений часник і паприку. Ретельно перемішуємо та формуємо невеликі кульки. У центр кожної кульки кладемо кубик сиру.Детальніше
Любиш печінковий торт? А як щодо печінкового торта з картоплею? Інгредієнти: 700 г будь-якої печінки4 цибулини50 г твердого сиру300 г борошна1/4 ч. л. соди3 яйця10 середніх картоплин300 г майонезусільзелень — за смакомолія. Приготування: Ретельно помийте печінку і цибулю. Пропустіть їх через м'ясорубку. Потім перекладіть отриману суміш в миску і додайте сіль, 150 г борошна і 2 яйця. Перемішайте суміш і обсмажте млинці на олії. Готуємо картопляні коржі.Детальніше
Щоб їх приготувати, вам знадобиться не так багато інгредієнтів: борошно, куряче філе, свіжі печериці, цибуля, часник, сметана, кефір, рослинна олія. Інгредієнти: 500 мл кефіру кімнатної температури–5 склянок борошна1 чайна ложка солі1 чайна ложка содиРослинна олія для смаження400 грамів курячого філе300 грамів свіжих печериць1 велика цибулина або 2 середні3–5 столових ложок сметаниЧасник — за бажанням Приготування: Кефір вилийте в миску, додайте трохи борошна, сіль і соду, перемішайте.Детальніше
За словами Кейт Міддлтон (дружини принца), у Вільяма є кілька коронних страв, якими йому вдалося її підкорити - зокрема, паста болоньєзе. Тепер у всіх бажаючих є шанс повторити королівський рецепт на своїй кухні. Інгредієнти (на 4 персони): 1 ст.л.Детальніше
Одним з важливих інгредієнтів стануть яйця, але не у вареному вигляді, як це прийнято використовувати в салатах. З яєць необхідно приготувати омлет, який і додасться в салат. Морква також не використовується у вареному або сирому вигляді: беруть моркву по-корейськи. У підсумку виходить смачний і незвичайний салат, де добре поєднані один з одним інгредієнти. Інгредієнти: куряче філе - 250 гяйця -3 шт.морква по-корейськи - 150 гсіль - 1/4 ч.л.майонез, яблучний оцет, вода - по 3 ст.л.Детальніше
Виходить дуже смачно і ситно. Інгредієнти: сердечка курячі – 400 гріпчаста цибуля – 1 шт.морква – 1 шт.соняшникова олія – 2 ст.л.сметана – 100 гбульйон – 1 склянкасіль, чорний мелений перець – за смакомтоматна паста – 1,5 ст. л.борошно – 2 ст. л.зелень свіжа – за смаком. Приготування:Сердечка промити, перекласти в каструлю, залити гарячою водою, дати закипіти і проварити після закипання 1 хвилину.Детальніше
Рулетики всередині ніжні та ароматні. Замість шинки і сиру, ви можете вибрати готове м'ясо на свій смак або іншу улюблену начинку. Інгредієнти: Куряче філе - 500 гСир 35% - 100 гМ'ясо готове (напр., шинка) - 65 гЯйце - 1 шт.Панірувальні сухарі - 80 гСіль, спеції за смаком (суміш перців, паприка, куркума, суш. зелень) Приготування:Очищаємо куряче філе від жилок, розрізаємо навпіл, відбиваємо з розрізаної сторони, солимо, перчимо з обох сторін.Детальніше
Готувати ліниві вареники — одне задоволення. Це швидко, смачно і дуже дієтично. Інгредієнти: сир 5-9% жирності — 200 гяйце куряче — 1 шт.борошно рисове — 3 ст. л.стевія — за смаком Приготування: З'єднуємо сир і яйце, гарненько розмішуємо. Додаємо три ложки борошна і ще раз змішуємо. Додаємо стевію (можна замінити медом чи ванільним цукром, наприклад) і ще раз заважаємо. Скатуємо невеликі кульки з тіста руками.Детальніше
Готуємо іспанську страву з картоплі і яєць! І цибулі, до речі. Це той самий третій інгредієнт. Інгредієнти: 600 г картоплі5 яєць1 невелика цибулина2 зубчики часнику1/3 склянки молока5 гілочок петрушки1 ч.л. приправи за смакомсіль, перецьолія Приготування: Картоплю необхідно почистити і нарізати тонкими скибочками. Лук і петрушку нарізати якомога дрібніше. Розігріти на сковорідці олію і обсмажувати картоплю з цибулею близько 5-7 хвилин.Детальніше